Reklamens dåliga sida

Posted by admin on June 24, 2019 in blog |

Ingen reklam tack. Det har nog de allra flesta av oss tänkt någon gång i livet. I dagens samhälle är det i princip omöjligt att komma undan reklam helt och hållet. Den finns överallt. Du ser den på busstationen. Du ser den i alla skyltfönster. Du ser reklam i mobilen, på surfplattan och på TV. Vi hör även mängder av reklam på radio och tjänster som till exempel Spotify. Det kan vara riktigt irriterande att aldrig få någon ro från alla dessa reklamer överallt.

Reklamposten är värst av alla

Den allra värsta sortens reklam måste nog ändå vara den vi får i våra brevlådor. Reklamposten får våra brevlådor att svämma över med onödigt papper, som vi ändå kommer att sortera bort eller slänga direkt.

Ingen vill lägga en massa tid på att sortera bort denna post varje dag. Säg ”ingen reklam tack” istället, så kanske vi en dag slutar få denna typ av reklam helt.

 

Reklampost skadar miljön

Vem vet egentligen hu mycket reklampost som trycks upp och skickas ut varje dag? Det vi faktiskt vet är att det handlar om många ton. När all denna reklam produceras, går det åt hutlösa mängder energi, vatten och andra livsviktiga resurser som egentligen skulle kunna gå till något bättre än reklamblad och tidningar. Det är en skam, men det är så det har blivit. Men vi kan faktiskt göra något åt problemet. Genom att säga ”ingen reklam tack”, är du med och kämpar för miljön. Det är inte svårare än så.

Konsumerar i onödan

Det all slags reklam har gemensamt är att den får oss att konsumera mer. Företag försöker hela tiden att locka oss till att göra fler köp. Dessa köp är dock inte alltid lika nödvändiga eller bra. Många gånger är dessa köp helt och hållet onödiga. De pengar som vi slösar bort på grund av reklam skulle vi kunna lägga på mycket annat.

 

Istället för att köpa fem billiga par byxor, skulle man kunna köpa ett dyrare par av högre kvalitet. När man väljer kvalitet över kvantitet ser man till att minska på utsläpp och slösandet av resurser. Hjälp till att stoppa slit och släng-kulturen genom att säga ”ingen reklam tack!”, precis som så många andra redan har gjort.

Vad kan man göra åt det?

Som tidigare nämnt så kan man först och främst säga nej med plånboken. Genom att inte köpa saker i onödan, visar du producenterna vad det är du egentligen vill ha och sätter pris på. Vi vill inte ha en värld full av billiga produkter som förstör miljön eller tvingar barn i arbete. Vi vill ha bra, hållbara produkter som inte bidrar till något negativt.

Om man till exempel vill stoppa reklamposten, kan man sätta en dekal med texten ”ingen reklam tack!” på sin brevlåda. Då visar du att du inte tycker att det är ok med reklamblad och reklamtidningar. Det är något av de allra enklaste man kan göra om man vill vara med och kämpa för ett reklamfritt samhälle.

Copyright © 2017-2024 Estrad Musik All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.