Fakta Om Förhållandet mellan pengar och Lycka

Posted by admin on May 8, 2018 in Tips & Tricks |

Kan pengar köpa lycka? Kommer du bli lycklig av att bli rik? Hur påverkar en persons mängd av rikedom deras allmänna välbefinnande?
Här är fem fakta som forskning upptäckt efter att ha analyserat tusentals deltagare i Personlighet och välbefinnande på universitetet

1.Kreditkortsskuld är en fiende av lycka.

Det är glädje i att köpa något som vi tycker om. Men då lycka är kortvarig, kan köpet senare sätta oss i skuld. Den finansiella stressen av att ha obetalda skulder kreditkort kommer alltid att övermanna tillfällig njutning av att ha köpt något.
Således, om du vill bli lyckligare, är det en bra idé att fokusera på att betala alla dina kreditkortsskulder först.

2.Att spendera på andra skapar lycka.

Människor som tillbringar en del av sin inkomst till välgörenhet och att köpa presenter till nära och kära känner sig mer lyckliga än de som inte gör det.
Ja, pengar kan köpa lycka, men bara om du spendera det på andra människor.
Flera studier har också kommit fram till samma slutsats. En av dem är Michael Norton, som genomfört ett socialt experiment, vars resultat han delade i detta TED Talk.

3.Glada människor investerar i erfarenhetsmässiga inköp.

Glada människor att spendera mer på meningsfulla upplevelser än att köpa grejer som inte har några andra ändamål, men för att tillfredsställa deras önskan om att äga den.
Till exempel, att skriva sig för en danslektion med din make / maka skulle göra både för dig lyckligare än att köpa en platt TV för att du helt enkelt vill imponera på dina grannar eller vänner. Hur man köpa mer? Du kan ta ett lån utan UC när som helst

4.Köp aldrig något bara för att imponera på andra.

En hel del människor gör onödiga inköp eftersom de har konstiga förväntan att det kommer att imponera på sina vänner och följaktligen, få komplimanger för det; och därmed få dem att må bra.
Detta tänkesätt av att sätta lycka i andras händer leder ofta till besvikelse eftersom folk inte alltid reagerar på det sättet vi vill eller förväntar sig av dem.
Forskning visar att de som är sanna mot sig själva och drar deras lycka inifrån har en bättre disposition i livet än de som inte förväntar sig lycka att komma utifrån.

5.Konkreta mål gör sparande enklare.

När folk tillfrågades, säger de att det känns bra när de kan eller har förmåga att spara pengar. Så varför kan inte fler människor spara? Eftersom att spendera pengar också känns bra.
Till exempel, låt oss säga att du vill spara pengar för en veckas familjesemester. Eller så vill du spara pengar och lägga till lite mer, till exempel privatlån.
När du är frestad att köpa ett par skor eftersom det är på REA, tänk på att köpa flygbiljetter i stället. Tänk dig sedan att du och din familj har en bra tid på stranden. Suget att köpa dessa skor på impuls kan snabbt försvinna.

Copyright © 2017-2023 Estrad Musik All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.