Att fiska efter gäddor och hålla sig varm i processen

Posted by admin on May 26, 2017 in blog |

Greppa tag om ditt flugspö och ge dig ut och fiska! Nu när solen är uppe och värmen varar lite längre är det dags att ta fisket till nästa nivå. Flugfiske är ganska annorlunda från vad många är vana vid, men synen när någon slår med en lina likt en lasso över huvudet är riktigt häftig.

 

Om man är van vid flugfiske kan man verkligen imponera på sina vänner med de färdigheter som man har, men om man inte tidigare har fiskat alltför mycket finns det alltid fiskeklasser som man kan ta för att lära sig mer. Där får man de exakta metoderna visade för sig, så att man på rätt sätt kan kasta sitt spö. Innan man ens kan tänka på teknik och metoder måste man dock självfallet ha utrustning som specifikt är skapad för att användas inom flugfiske. Men vilken sorts utrustning är det man talar om?

 

Gäddflugfiske

Visst pirrar det lite extra i magen när man vet att man är på väg att fånga en riktigt stor fisk med hjälp av sitt spö, drag och inlärda teknik. Det är sant som de säger att fiske både är avkopplande och spännande, men när det kommer till just gäddflugfiske lutar det mer åt det spännande hållet. Om man vill fånga en gädda bör man ta hjälp av ett drag som är utformat för just det här ändamålet. Dessa kallas för gäddrag och efterliknar en mört med sina glittriga färger och lite större yttre. Varför just en mört? Detta är nämligen vad gäddorna äter, och för att fånga en fisk måste betet se ut som fiskens föda.

 

Utrustning för att slippa kylan

 

Det är inte alltid lätt att fiska om ens händer skakar av kyla. Kanske man till och med känner sig en gnutta avskräckt från att ta sig ut till sjön på grund av att man vet att den kalla vinden ligger på lur. De flesta aktiviteter blir överlag förstörde om man tvingas stå och tänka på hur kallt det är, och just därför finns det kläder som gör fiskeupplevelsen så positiv som möjligt.

 

Fiskeshopen.com är en av de butiker online som ser till så att du hittar allt det som du behöver för att få en lyckad dag ute till sjöss. Förutom de vanliga fiskeprodukterna erbjuder de även kläder som håller en varm, även i det allra galnaste vädret. En av dessa klädesplagg är vadarjackan, som bärs för att hålla kylan ute och värmen inne. Tack vare att detta plagg är vadderat på ett sådant professionellt vis kan ingen kyla tränga igenom dess yttre.

 

Som en sista slutkläm har vi dessutom vadarbyxorna att tala om, där inget vatten kan tränga igenom. Tack vare detta kan du enkelt röra dig genom vattnet och samtidigt slippa att halva sjön läcker in i byxorna. För mer detaljerad info kring hur kläderna är gjorda och vilket material som har använts kan du alltid besöka fiskeshopen.com.

Copyright © 2017-2019 Estrad Musik All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.